مروری بر تاریخچه تلگرام

مقدمه تاریخچه تلگرام
همانطور که می دانید امروزه یکی از روش های اصلی ارتباطی ما با دوستان و خانواده از طریق برنامه های پیام رسان می باشد. پیام رسان ها این امکان را به ما می دهند تا در هر زمان و مکانی با آشنایان خود ارتباط داشته باشیم. در دهه اخیر پیام رسانی روسی با ادعایی مبنی بر محافظت از حریم شخصی کاربران و امنیت بالا، به رقیبی سر سخت برای پیام رسان های محبوبی همانند فیسبوک و واتساپ تبدیل شده است. این پیام رسان تلگرام نام دارد که در حال حاضر یکی از محبوب ترین و پر طرفدار ترین پیام رسان ها می باشد.
ما در این مقاله سعی داریم تاریخچه تلگرام و 11 مورد از مهم ترین ویژگی های آن را برای شما شرح دهیم.
تاریخچه تلگرام
تلگرام در 14 آگوست 2013 توسط برادران دوروف (پاول و نیکولای) برای آیفون راه اندازه شد. و نسخه آلفا برای اندروید این پیام رسان نیز در 20 اکتبر 2013 منتشر شد. تلگرام هم اکنون نسخه های مختلفی را برای استفاده در گوشی های هوشمند، تبلت ها، ویندوز، ویندوز فون و لینوکس بیرون داده است.
پشتیبانی این پیام رسان نیز برعهده سازندگان آن می باشد. نیکولای دوروف مسئول بخش تکنولوژی تلگرام است و پاول دوروف پشتیبانی مالی و ایدوئولوژیک آن را برعهده دارد. تلگرام، سرعت و امنیت خود را مدیون تلاش های نیکولا در زمینه کار بر روی پروتکل های باز، ایمن و بهینه بر روی چنید مرکز داده است.

تعداد کاربران در تاریخ تلگرام
در اکتبر ۲۰۱۳ (مهرماه ۹۲) تلگرام روزانه صد هزار کاربر فعال داشت که در ۲۴ مارس ۲۰۱۴ (اول فروردین ۹۳) این رقم به ۱۵ میلیون رسید.
تابستان ۹۳ تلگرام اعلام کرد که بیش از ۵۰ میلیون کاربر فعال دارد که روزانه بیش از یک میلیارد پیام ارسال میکنند. این رقم در یک بازهی پنجماهه دو برابر شد و به ۲ میلیارد پیام در روز رسید. در سپتامبر ۲۰۱۵ (شهریور ۹۴) اعلام شد که تلگرام بیش از ۶۰ میلیون کاربر فعال دارد که روزانه ۱۲ میلیارد پیام رد و بدل میکنند. در فوریه ۲۰۱۵، شمار کاربران جدید در تلگرام به ۳۵۰ هزار کاربر در روز رسید و در مجموع روزانه بیش از ۱۵ میلیارد پیام در بستر این پیامرسان فرستاده شد.
در سال ۲۰۱۷، تلگرام با حدود ۱۸۰ میلیون کاربر هفتمین پیامرسان پرکاربرد شناخته شد. در این فهرست، تلگرام با فیسبوک و واتساپ در جایگاه نخست قرار گرفت و در بهمن ماه سال ۹۸ تعداد کاربران فعال تلگرام به ۴۰۰ میلیون نفر رسید.
تلگرام پیشبینی کرده که تا سال ۲۰۲۲ تعداد کاربرانش به یک میلیارد نفر میرسد.
این برنامه تا ماه اوت ۲۰۱۹ (مرداد ۱۳۹۸) ۳۶۵ میلیون بار دانلود شده بود.
تلگرام ۵۰ میلیون کاربر در ایران دارد، که ۵۶ درصد کل جمعیت این کشور را تشکیل میدهد. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که ممنوعیت ۴۸ ساعته استفاده از واتساپ در سال ۲۰۱۵ و ۷۲ ساعت در سال ۲۰۱۶، به ترتیب ۵٫۷ و ۷ میلیون نفر به کاربران تلگرام اضافه کرد.
پیامرسان Telegram در ماه ژوئیه ۲۰۱۹ (تیر ماه ۱۳۹۸) ۳۲۳ درصد تعداد کاربران هنگکنگ نسبت به سال قبل در جریان اعتراضات طرفدار دموکراسی افزایش یافت.
بزرگترین کانال تلگرام، کانال HINDI HD MOVIES با ۳.۲ میلیون دنبال کننده است.
کانال رسمی اخبار تلگرام بالاترین میزان Reach را در تلگرام با میانگین ۱.۶ میلیون کاربر دارد.
چرا تلگرام محبوب است؟
- دلیل اول محبوبیت تلگرام: فضای ذخیره سازی نامحدود
یکی از مهم ترین دلالیل محبوبیت این پیام رسان فضای ذخیره سازی نامحدود آن است. یعنی تمام پیام های شما اعم از متن، اسناد و پرونده های رسانه در فضای ابری آن ذخیره می شود و شما بدون نگرانی از تهیه نسخه پشتیبان با چند سیستم بصورت همزمان وارد می شوید و می توانید هر فایلی را در هر زمانی بارگیری نمایید.
- دلیل دوم محبوبیت تلگرام: فشره سازی رسانه
پیام رسان تلگرام این امکان را به کاربران می دهد تا آن ها با توجه به نوع و اهمیت رسانه خود، آن را فشره سازی کنند و یا بدون فشرده سازی و با کیفیت اصلی و حجم بالا آن را ارسال کنند.
- دلیل سوم محبوبیت تلگرام: تعداد اعضای گروه
تعداد مجاز اعضای گروه عادی در تلگرام حداکثر 200 نفر است. درحالی که با تبدیل گروه عادی به سوپر گروه علاوه بر در اختیار داشتن امکانات بیشتر نسبت به گروه عادی، حداکثر تعداد اعضای مجاز به 5000 نفر افزایش می یابد.
- دلیل چهارم محبوبیت تلگرام: یوزرنیم (نام کاربری)
تلگرام این امکان را به شما می دهد تا بدون در دسترس قرار دادن شماره موبایل خود از طریق نام کاربری با دیگران ارتباط برقرار کنید و بدین طریق حریم خصوصی شماره تماس شما تضمین می شود. شما میتوانید یک نام کاربری برای خود انتخاب کنید و سایرین میتوانند نام شما را جستوجو و شما را پیدا کنند و به شما پیام بدهند. حتی در صورتی که شماره تلفن شما را نیز نداشته باشند با نام کاربری نیز میتوانند به شما پیام دهند.
- دلیل پنجم محبوبیت تلگرام: در دسترس بودن با پلت فرم های مختلف
همانطور که می دانید تلگرام برای اندروید، ios، ویندوز، ویندوز فون، مک و لینوکس و از طریق مرورگرهای مختلف در دسترس است.
- دلیل ششم محبوبیت تلگرام: چت مخفی
یکی از ویژگی های منحصر بفرد تلگرام امکان چت مخفی است. بدین صورت که در آن شما تایم خود تخریب را تنظیم می کنید و به محض به سر رسیدن این زمان پیام ها بطور خودکار حذف می شوند و احتمال هک آن تقریبا نزدیک صفر است.
- دلیل هفتم محبوبیت تلگرام: تماس صوتی
آخرین نسخه تلگرام از تماس صوتی پشتیبانی می کند.
- دلیل هشتم محبوبیت تلگرام: کانال ها
کانال ها نوعی گروه هستند با این تفاوت که در آن امکان ارسال پیام تنها برای مدیر و اعضایی که او تعیین مبکند وجود دارد و سایر اعضا پست ها را مشاهده می کنند. کانال ها می توانند تعداد نامحدودی از اعضا را داشته باشند.
- دلیل نهم محبوبیت تلگرام: ربات ها
ربات ها کارهای مختلفی را می توانند انجام دهند و مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین هستند. ربات ها از ویژگی های مهم و کاربردی تلگرام به شمار می رود.
- دلیل دهم محبوبیت تلگرام: امکان ارسال هر نوع پرونده
کاربران می توانند از طریق تلگرام هر نوع پرونده ای را ارسال کنند. حتی از طریق تلگرام می توان موقعیت کاربری را نیز ارسال کرد.
- دلیل یازدهم محبوبیت تلگرام: نشست های متعدد
کاربران تلگرام می توانند بطور همزمان در چند سیستم وارد شوند و حتی نشست های خود را در مرورگر ها ذخیره کنند. در تمامی نشست ها تمامی امکانات دردسترس می باشد.
ما سعی کردیم در این مقاله چکیده ای از تاریخچه تلگرام را برای شما تعریف کنیم.
امیدوارم از خواندن این مطلب بهره لازم را برده باشید، لطفا در جهت بهبود مطالب و کیفیت سایت نظرات خود را با ما در میان بگذارید.